Kāda sieviete ir sašutusi un atklāj, ar ko saskārās, gaidot no VID pārmaksātos nodokļus: “Daudzi nemaz nesaņems”

Nikna un sašutusi sieviete dalās par savu neapmierinātību ar nodokļu deklarāciju. Viņa atklāj, ka gaidot no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārmaksātos nodokļus, viņa saskārās ar nevēlamām grūtībām.

 

Nodokļu pārmaksa var rasties dažādu iemeslu dēļ:

 

1. Piemērojot diferencēto neapliekamo minimumu:

 

Ja gada laikā jūsu ienākumi ir zemāki par 21 600 eiro (2024. gadā), jūs varat iesniegt deklarāciju, lai atgūtu pārmaksāto nodokli par neizmantoto gada neapliekamo minimumu.

Ja jūs neesat strādājis visus 12 mēnešus gadā, jūs varat atgūt neizmantoto neapliekamo minimumu par tiem mēnešiem, kad nebija ienākumu.

Ja jums ir apgādājami radinieki, jūs varat saņemt atvieglojumus 250 eiro mēnesī par katru no tiem (līdz 3000 eiro gadā), kas var palielināt jūsu pārmaksātā nodokļa atgriešanas apmēru.

 

2. Piemērojot progresīvās nodokļu likmes:

Ja gada laikā jūsu ienākumi ir bijuši nevienmērīgi sadalīti, var rasties situācija, kad daļai ienākumu ir piemērota zemāka nodokļa likme, bet citai – augstāka. Iesniedzot deklarāciju, nodoklis var tikt pārrēķināts, un jums var būt tiesības saņemt pārmaksu.

Lasi vēl: Ja jūs esat starp šiem Zvaigžņu zīmju pārstāvjiem, tad jums patiesi veiksies 2024. gada aprīlī!

Kā saņemt nodokļu pārmaksu?

 

Ja esat iesniedzis vai iesniegusi gada ienākumu deklarāciju, Valsts ieņēmumu dienests (VID) automātiski pārrēķina nodokļus un atmaksā pārmaksāto summu uz norādīto bankas kontu. Ja deklarāciju nav iesniegta, to var izdarīt elektroniski, izmantojot VID Elektronisko deklarēšanas sistēmu (EDS), vai klātienē VID klientu apkalpošanas centros.

Par šo viss ir skaidrs, bet tagad atliek noskaidrot vēl – kā rodas nodokļu parāds?

 

1. Nepareizi aprēķināti nodokļi:

 

Ja darba devējs ir nepareizi aprēķinājis nodokļus, piemēram, nav piemērojis atvieglojumus vai citus nodokļu atvieglojumus, tas var radīt nodokļu parādu. Ja ir veikta saimnieciskā darbība un nodokļi nav aprēķināti vai samaksāti pareizi, var rasties nodokļu parāds. Tāpat, ja ir veikta nekustamā īpašuma pārdošana un nav samaksāti nodokļi par šiem ienākumiem, tas var rezultēties nodokļu parādā. Ir svarīgi rūpīgi uzraudzīt nodokļu pienākumus, lai novērstu parādu veidošanos un iespējamās sekas.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

2. Neveikti nodokļu maksājumi:

 

Ja nodokļi netiek samaksāti savlaicīgi, var rasties nodokļu parādi. Ja nav iesniegta gada ienākumu deklarācija vai netiek sniegta nepieciešamā informācija VID pieprasījumiem, tas var izraisīt nodokļu parāda veidošanos. Ignorējot VID pieprasījumus par nodokļu nomaksu vai citus administratīvos uzdevumus, var rasties parādi un citi negatīvi apstākļi, piemēram, sodi vai tiesvedība. Tāpēc ir svarīgi pienācīgi izpildīt nodokļu saistības un VID prasības.

Lasi vēl: Maestro Raimonds Pauls vairs nebrauc ar auto; Atklāts, kur palicis viņa bmw?

Latvijas iedzīvotāja sociālajos tīklos publiskoja ļoti dusmīgu ziņu, jo gaidot no VID pārmaksātos nodokļus, viņa tos tomēr nesagaidīja. Situācija bija ļoti neparasta un negaidīta, un tas radīja vilšanos un neapmierinātību. Viņa nolēma dalīties ar šo negatīvo pieredzi, lai informētu citus par šo problēmu vai neskaidrību.

Lasi vēl: “Kad nāks tas siltums… tas nāks” – ar pārsteidzošiem jaunumiem par šo nedeļu nācis klajā meteorologs Toms Bricis. Vai “sitīs” jauni siltuma rekordi?

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment